Belépés tagoknak
Gondolatok
„… a fogyatékosságot sokszor szándékosan szorítják vissza a jótékonyság szférájába, mert az nem követeli meg
-a szakértelmet,
-a társadalmi konszenzust,
-a felelős döntéshozást és véleménynyilvánítást,
de gyakran még az emberi méltóság és az alapvető emberi és alkotmányos jogok tiszteletben tartását sem.”

Tagság: Magyar Szabványügyi Testület MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság
Támogató: Együtt a Számlázz.hu-val
Együtt az élhetőbb környezetért.

Hírek


2011-01-10 18:45:33

A hivatalos megerősítést követően az Európai Unió a legelső emberi jogi szerződés - a fogyatékossággal élők jogairól szóló ENSZ-egyezmény - részes felévé válik. Az egyezmény célja annak biztosítása, hogy a fogyatékossággal élők a többi polgárral azonos alapon élvezhessék jogaikat. Ez az első olyan átfogó emberi jogi szerződés, amelyet az EU a maga egészében megerősít. E dokumentumot a 27 uniós tagállam mindegyike aláírta, és közülük 16 meg is erősítette (lásd a mellékletet). Az EU kilencvenhetedikként csatlakozik a szerződéshez. Az egyezmény meghatározza a fogyatékossággal élők polgári, politikai, szociális és gazdasági jogainak biztosítása és védelme érdekében szükséges minimumkövetelményeket. A megerősítés tágabb értelemben az EU azon kötelezettségvállalását tükrözi, miszerint 2020-ra akadálymentes Európát teremt a becslések szerint mintegy 80 millió fogyatékossággal élő uniós polgár számára, az Európai Bizottság fogyatékossággal élőkre vonatkozó stratégiájával (IP/10/1505) összhangban.




2010-12-20 14:52:09




2010-12-20 14:04:45
2010.december 15.

Kedves tanárunk és mentorunk, dr. Zöld András professzor úr állami kitüntetésben részesült.



2010-11-23 08:28:14

De Jure Alapítvány logója Elgondolkodott Ön már azon, hogy milyen lehet kerekesszékben babakocsit tolni? Vagy hogyan tudja levágni örökmozgó csecsemője körmét, ha nem is látja? Esetleg honnan tudja egy siket anya, ha éjjel sír a gyereke?
Ugye sose jutott eszébe, mennyi akadály tornyosul egy olyan anya előtt, aki valamilyen fogyatékossággal éli az életét? Mi elgondolkodtunk rajta: megkérdeztük az érintett anyákat és válaszaikat kötetbe foglaltuk? Ezúton szeretettel meghívjuk az Aki álmában is látja a fényt? című tanulmány nyilvános sajtóbemutatójára.




2010-11-22 11:01:49

A szavak és a dallamok erején át, engedd magad közelebb a vaksághoz. Ülj be egy teljesen lefüggönyözött terembe, és add át magad a sötétség erejének? tapasztalj, érezz, hallj és beszélj erről a témáról kicsit másképp!