Belépés tagoknak
Gondolatok
"Az ember egy napon rádöbben arra, hogy az életben igazán semmi sem fontos. Sem pénz, sem hatalom, sem előrejutás, csak az, hogy szeresse őt valaki igazán."
-Goethe

Tagság: Magyar Szabványügyi Testület MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság
Támogató: Együtt a Számlázz.hu-val
Együtt az élhetőbb környezetért.

Publikációk


Akadálymentességi kérdések stadionoknál, sportlétesítményeknél 2.

Szerző: Babits Bernadett
A cikk a Műszaki Ellenőr magazin (www.muszakiellenormagazin.hu) 2014. decemberi számában jelent meg.

Folytatjuk az előző számban megjelent, a sportlétesítmények akadálymentesítésével foglalkozó cikkünket, melyben most a különböző felhasználók eltérő igényeiről lesz szó. Részletezzük, elemezzük továbbá a leggyakrabban előforduló tervezési és kivitelezési hibákat, melyek kényelmetlenséget, sokszor használhatatlanságot okoznak a fogyatékossággal élőknek.
Letöltés

Akadálymentességi kérdések stadionoknál, sportlétesítményeknél

Szerző: Babits Bernadett
A cikk a Műszaki Ellenőr magazin (www.muszakiellenormagazin.hu) 2014. novemberi számában jelent meg.

Alábbiakban pár gondolatban szeretnék rávilágítani a sportlétesítményekben felmerülő akadálymentesítési kérdésekre, érzékeltetve, hogy milyen körültekintően és szerteágazóan kell a létesítményben alkalmazott akadálymentesítési eszközöket és elemeket betervezni és megvalósítani annak érdekében, hogy a létesítmény és környezete valóban használható legyen mindenki számára.
Letöltés

A látássérültek közlekedését segítő taktilis burkolati jelzések

Szerző: Igali Zsófia
A cikk a Műszaki Ellenőr magazin (www.muszakiellenormagazin.hu) 2014. októberi számában jelent meg.

Igen nagy kihívást jelent a látássérült személyek számára a szabad, akadálytalan és biztonságos közlekedés a közterületeken, közlekedési létesítményekben. A helyzetük segítésére különböző jelzéseket alkalmazhatunk, nem mindegy azonban, hogy milyen típusú jelzést hol és hogyan alakítunk ki.
Letöltés

Akadálymentesítés: jellemző hibák, hiányosságok

Szerző: Parti Mónika
A cikk a Műszaki Ellenőr magazin (www.muszakiellenormagazin.hu) 2014. szeptemberi számában jelent meg.

Az elmúlt évek, évtizedek szigorodó intézkedései, szabályozásai ellenére sem mondhatjuk el a szakmáról, hogy maradéktalanul felkészült a mozgáskorlátozottak, a látássérültek különleges használói igényeinek kezelésére. Következő cikkünkben feltárjuk az épületeink akadálymentesítése során ? mind a tervezés, mind a kivitelezés fázisában ? előforduló leggyakoribb hibákat.
Letöltés