Belépés tagoknak
Gondolatok
"Legnagyobb cél pedig itt e földi létben, ember lenni mindig, minden körülményben." (Arany János)

Tagság: Magyar Szabványügyi Testület MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság
Támogató: Együtt a Számlázz.hu-val
Együtt az élhetőbb környezetért.

Eger kiemelt szerepet vállal a mozgássérültek sportolásában


Dátum: 2011-03-06 21:25:19 Szerző: Nagy Lehel


Eger polgármestere, Habis László és Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke együttműködési megállapodást készített elő a 2011-es évi paralimpiai sportágak versenyeinek megrendezésével kapcsolatosan.Az együttműködés alapját a 2010-es igen sikeres, egri Kerekeszékes Vívó Világkupa lebonyolítása szolgáltatta, melynek a Hotel Eger & Park adott otthont.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szeretne hosszabb távon együttműködést kötni Eger városával, a további sikeres rendezvények lebonyolítása, helyszínének biztosítása kapcsán. A magyar kormány és a sporttörvény kiemelten támogatja a mozgássérült sportot, sportolókat.

Eger városa eddig is kiemelt szerepet vállalt - és a jövőben is ezt kívánja erősíteni - a mozgássérültek, mozgáskorlátozottak sportolásának támogatásáért, biztosításáért. Ezen a területen évek óta kiemelt pénzügyi támogatást ad a város a sérült sportolók versenyzéséhez (országos úszóversenyek megrendezése, transzplantáltak versenylehetőségeinek biztosítása stb.) pályázatok kiírásával, versenyek lebonyolításával, egyéni sportolók támogatásával.

A megyeszékhelyi iskolákat, intézményeket a lehetőségekhez mérten az elmúlt években akadálymentesítették. A városi sportcsarnokot és annak kiszolgáló helyiségeit pályázatok útján, több tízmilliós támogatással szintén alkalmassá tették a mozgássérült versenyek lebonyolítására.

A Magyar Paralimpiai Bizottság 2011-ben is több kiemelkedő rendezvényt kíván Eger városába hozni.

A tervezett események:

Március 10-14.: Hungarian Open Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Asztalitenisz Ranglistás Versenye (várható létszám: 200 fő)
Augusztus 12-21.: Erőemelő Európa Bajnokság (várható létszám: 250 fő)
Szeptember 8-12.: Kerekesszékes Vívó Világkupa (várható létszám: 180 fő)
Tervezett még: Európai Paralimpiai Konferencia (Hotel Eger & Park és a Városi Sportcsarnok)

(forrás: HEOL, MEDICALONLINE)