Belépés tagoknak
Gondolatok
„… a fogyatékosságot sokszor szándékosan szorítják vissza a jótékonyság szférájába, mert az nem követeli meg
-a szakértelmet,
-a társadalmi konszenzust,
-a felelős döntéshozást és véleménynyilvánítást,
de gyakran még az emberi méltóság és az alapvető emberi és alkotmányos jogok tiszteletben tartását sem.”

Tagság: Magyar Szabványügyi Testület MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság
Támogató: Együtt a Számlázz.hu-val
Együtt az élhetőbb környezetért.

A vakságról másképp - Vers- és zongoraest


Dátum: 2010-11-22 11:01:49 Szerző: Nagy Lehel


A szavak és a dallamok erején át, engedd magad közelebb a vaksághoz. Ülj be egy teljesen lefüggönyözött terembe, és add át magad a sötétség erejének? tapasztalj, érezz, hallj és beszélj erről a témáról kicsit másképp!



Engedd magad közelebb a vaksághoz a szavak és a dallamok erején át. Ha szereted a verseket és a zenét, ülj be egy teljesen lefüggönyözött terembe, és add át magad a sötétség erejének. Tapasztalj, érezz, hallj és beszélj erről a témáról kicsit másképp! Veres Kata (vers) Ézsiás László (vers) Németh Tamás (zongora) Színpadra állította Bárány Judit Válj érzékenyebbé a vakok világára, utazz velünk, hogy közelebb kerülhess hozzájuk!

 

Képzeld magad egy sötét szobába, ahol még a szemed is csukva van… A sötétség szokatlan. Bizonytalannak, talán elveszettnek érzed magad. Szeretnéd kinyitni a szemed, és feloldani a szorongást. He mindez nem elég, közben egy fiatal vak nő és egy idősebb vak férfi a verseiket mondják. Kemény, olykor harsány, megrázó… máskor visszafogott, megbékélő sorokkal töltik meg a sötét teret… a vakságról, az életükről mesélnek… A versek között néha megszólal egy zongora. Chopin szonátái megborzongatnak, vagy épp ellenkezőleg, elringatnak… a sötétségben szinte látni, tapintani lehet a hangokat…

Megpróbálhatod elképzelni… de nem fog menni, ezt érezni, tapasztalni kell!!!

Gyere el december 7-én este 7 órakor a Spinóza Házba és tegyél egy különleges utazást a világtalanok világába!

Hagyd magad tapasztalni, érzékelni, érzékennyé válni versek és dallamok által… beszéljünk másképp a vakságról!

Helyszín: Spinóza Ház (1074 Dob. u. 15.)
Időpont: december 7., este 7 óra
Jegyár: 1500 Ft*


(* A bevétel csak a költségeket fedezi, a kezdeményezés nem profitorientált. A jegyek elővételben a helyszínen megválthatók, vagy november 28-ig átutalással az alábbi bankszámla számra: 11773030-08284585 OTP – Bárány Judit. A helyszín 70 fő befogadására alkalmas, ezért ha az átutalást választod, kérlek, küldj róla egy mailt a barany.judit@gmail.com-ra, hogy tervezhessük a létszámot.)

Ha Te nem is érsz rá, de van olyan ismerősöd, akit érdekelhet, kérlek, szólj neki!