Belépés tagoknak
Gondolatok
Amikor Helen Kellert (világhírű, amerikai siketnéma, vak írónő) megkérdezték, hogy nem szörnyű-e vaknak lenni, azt válaszolta:
„Félig se annyira rossz, mintha valakinek van két jó szeme és semmit nem lát.”

Tagság: Magyar Szabványügyi Testület MAÚT Magyar Út- és Vasútügyi Társaság
Támogató: Együtt a Számlázz.hu-val
Együtt az élhetőbb környezetért.

Jobb velünk a világ! 2010


Dátum: 2010-09-11 14:22:32 Szerző: Nagy Lehel


Tisztelt Civil Szervezet Vezető!

Felkéréssel fordulunk Önökhöz, számítva részvételükre az idei Jobb velünk a világ! 2010 című rendezvényen.

Mindenki elég gazdag ahhoz, hogy másoknak segítsen?


A sérültekből álló Nemadomfel Együttes meghívására a Quimby, a Csík Zenekar és a Lovasi András vezette Kiscsillag november 21-én jótékonysági szuperkoncertet ad a Papp László Sportarénában a Jobb velünk a világ! rendezvénysorozat keretein belül. A koncert bevételeit egy fogyatékos emberek számára épített, Magyarországon egyedülálló öko-lakóotthon építésére fordítják majd.


Az első passzívház közintézmény lehet Magyarországon az a III. kerületbe tervezett fogyatékos személyek számára építendő lakóotthon, amely a Jobb velünk a világ! koncert bevételéből jöhet létre. Ez azt jelenti, hogy az épület a legmodernebb környezetvédelmi technológiákat használva maga fogja termelni a működtetéséhez szükséges energiát. Az épületet még különlegesebbé teszi, hogy sérült emberek kezdeményezésére, sérültek segítségével és munkájával valósulhat meg.

Ez egy fogyatékossággal élő fiatalok által életre hívott, alulról szerveződő program, amely bebizonyítja, hogy a hátrányban élők és a sérültek is képesek arra, hogy példát mutassanak a társadalomnak.
A passzívház, mint építési koncepció és a megújuló energiaforrások felhasználása egy nagyon fontos lehetőség a lakóotthonok és más szociális intézmények fenntarthatósága szempontjából. Az, hogy maguk a fogyatékos emberek a kezdeményezői ennek a gondolkodásmódnak, egyfajta iránymutatást is jelent: akik a közös nemzeti vagyonból segítséget kapnak, például sérültségük, vagy szociálisan hátrányos helyzetük miatt, azoknak arra kell törekedniük, hogy minél hatékonyabban tudják felhasználni a kapott támogatást a saját erejük és lehetőségeik szerint.
A rendezvény fővédnökségét Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr és felesége, Makray Katalin vállalta el, valamint a védnökséget Sólyom László és felesége, Sólyom Erzsébet, Mádl Ferenc és felesége, Mádl Dalma, illetve Göncz Árpád, és felesége Göncz Árpádné.

Tisztelettel szeretnénk felkérni Szervezetüket, hogy csatlakozzanak a rendezvényünkhöz a civil szervezetek vásárán bemutatkozással, saját termékeik árusításával!
A rendezvény időpontja: 2010. november 21.
Helyszíne: Papp László Budapest Sportaréna

A vásári program: 14h és 17.30 között zajlik a vásárnak helyet adó termekben, a koncert 18h-kor kezdődik és terveink szerint 21.00-ig tart majd.

Az eddigiektől eltérően Önökre bízzuk, hogy a bevételt saját célra használják, vagy felajánlják a rendezvény céljára.

Természetesen, ha igény mutatkozik rá ? ahogy ez tavaly is történt ?, egy közjegyző által lezárt ládába is gyűjthető a bevétel, árusonként, /hogy később pontos visszajelzést tudjunk adni az egyes szervezetek által felajánlott összegről. Ha valaki külön adminisztrációt szeretne vezetni, arra is van lehetőség./

Kérjük mielőbbi visszajelzésüket! A vásáron árusító szervezeteket, személyeket jelentkezési sorrendben regisztráljuk: amennyiben az árusító helyek betelnek, akkor már nem tudunk további helyet biztosítani.

Jelentkezésükben várjuk a szervezetük pontos nevét, székhelyét, a kapcsolattartójuk elérhetőségét. Ezen kívül a vásáron kiállított termékek felsorolását, esetleg ezekről néhány fotót.

Jelentkezésüket az alábbi e-mail címen fogadjuk 2010. október 25 -ig:
email: bodis.alexandra@gmail.com
tel: 06-20/500-7066
További Információ: www.jobbvelunkavilag.hu